ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,
Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας «Ν.Ο.ΚΥ.» ιδρύθηκε το 1980, από τον εμπνευστή της ιδέας, Σωτήρη Σαρδέλη (παιδίατρο) και λίγους, αλλά ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας. Το 1983, o σύλλογός μας ανακηρύχτηκε μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Στην πορεία της εξέλιξής του και αναπτύσσοντας με επιτυχία τις αντίστοιχες δραστηριότητες, ενεγράφη ενεργό μέλος στις ομοσπονδίες Τριάθλου - Ποδηλασίας και Υποβρυχίων Αθλημάτων. Μέχρι και το 2009, ο σύλλογός μας αθλούσε περίπου 40-50 αθλητές και αθλήτριες το χρόνο.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, μαθαίναμε τα μικρά παιδιά να κολυμπούν και προπονούσαμε τα μεγαλύτερα στα βραχάκια και το μικρό λιμανάκι του «Αϊ-Λαγούδη», στο «νεράκι» πίσω από του Μαρτσέλου, στο γραφικό λιμανάκι του Αγρίλη, αλλά και στο ανοιχτό Ιόνιο Πέλαγος χωρίς καμία υποδομή εκτεθειμένοι σε όλα τα καιρικά φαινόμενα. Μυθικοί θα παραμείνουν οι αγώνες κάθε τέλος Ιουλίου. Με σκοινιά, φελακούρια, ρεμέντζα  και ηρωική προσπάθεια στήναμε κανονικό κολυμβητήριο, ενώ το βράδυ παρακαλούσαμε τον καιρό να μην μας το πετάξει στα βράχια. Παιδιά, γονείς, μέλη και φίλοι του συλλόγου, θυμόμαστε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, με αγάπη και συγκίνηση.
Το χειμώνα, στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανό το κίνητρο και υψηλό το επίπεδο των επίλεκτων αθλητών μας, μετακινούμαστε τρεις φορές την εβδομάδα – ανάλογα την περίσταση - στα κολυμβητήρια της Καλαμάτας, του Πύργου και της Τρίπολης, διανύοντας απόσταση 150 χιλιόμετρων κατά μέσον όρον. Η όλη διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα να καταβάλλονται τεράστιος κόπος και έξοδα από αθλητές, συνοδούς και προπονητή. Οι αντίξοες αυτές συνθήκες, όμως, δυνάμωσαν το σύλλογό μας και σφυρηλάτησαν τα παιδιά μας από σκληρό και πολύτιμο μέταλλο. Το πάθος και το μεράκι αυτών που μπόρεσαν να ακολουθήσουν κράτησε έως σήμερα πολύ υψηλό το επίπεδό μας. Συμμετέχοντας σε περιφερειακά, πανελλήνια, βαλκανικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα πετύχαμε απίστευτες επιδόσεις.
 


Οι αθλητές μας, λόγω των υψηλών επιδόσεών τους, είχαν πάντα τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα. Επισήμως, ωστόσο, η ομάδα κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου, ανήκε στους συλλόγους που προπονούνται στη θάλασσα και από ιδρύσεώς της έως το 2010, κάθε χρόνο λάμβανε μέρος στο Πανελλήνιο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων Θαλάσσης. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αυτό 22 φορές. Για την ιστορία, τιμητικά αναφέρονται τα ονόματα των παιδιών που το κατέκτησαν για τελευταία φορά στις 5/9/2010 στην Κάλυμνο (Πρωτάθλημα Γυναικών και τη γενική βαθμολογία Ανδρών Γυναικών). Έκλεισε έτσι μια πραγματικά ηρωική εποχή. Κορίτσια: Φρέντζου Άννα - Βογιατζή Κυριακή - Μαντζώρου Κωνσταντίνα -Μπαγουρδή Μαριάνα - Βογιατζή Χριστίνα - Μαντζώρου Δήμητρα - Παναγιωτοπούλου Μαριλένα - Μαντζώρου Κυριακή. Αγόρια: Χρονόπουλος Δημοσθένης - Αριδάς Λυκάων - Παπαγιάννης Γιώργος. Σε αυτά τα παιδιά αξίζει ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών τους γιατί στα πέτρινα χρόνια στήριξαν το σύλλογο και κράτησαν ζωντανό το όνειρο.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στους παλιούς πρωταθλητές μας:  

Κανελλόπουλο Νίκο (χειρούργος ορθοπεδικός) 
 Πετρίδη Αγγελίνα (πολιτικός και οικονομικός επιστήμων)  
Κανελλοπούλου Ξένια (καθηγήτρια φυσικής αγωγής - προπονήτρια κολύμβησης)
Δημουλέα Αλέξανδρο
 
Ευαγγελιστή Ανδριάνα   
Κυριαζή Γιώργο  (γεωγράφος) 
Κυριαζής Νίκο (οικονομολόγος) 
  Κωνσταντόπουλο Γιώργο (πολιτικός μηχανικός περιβάλλοντος)  
Λαμπρόπουλο Θεόδωρο (πιλότος πολεμικής αεροπορίας ) 
 Βλάχο Σταύρο (αστυνομικός) 
Βογιατζή Κυριακή (απόφοιτη Τ.Ε.Φ.Α.Α. - προπονήτρια κολύμβησης) 
Κανελλόπουλο Κωνσταντίνο ( δικηγόρος)  
Πετρακόπουλο Γίαννη  (διατροφολόγος)  
Ντούτσα Αλέξανδρο (φοιτητής  φυσικής αγωγής)
  Φρέντζου Άννα (φοιτήτρια φυσικής αγωγής)  
Μαντζώρου Κωνσταντίνα (φοιτήτρια οικονομικών) 
Μαντζώρου Δήμητρα (φοιτήτρια φιλολογίας) 

Στους παλιούς Προέδρους:

 Σαρδέλη Σωτήρη 
 Κανελλόπουλο Σωτήρη  
Κανελλόπουλο Χρήστο  
Κωνσταντόπουλο Νίκο 
 Γκότση Γεώργιο  

Φόρο τιμής αποδίδουμε, επίσης, για τη σημαντικότατη προσφορά τους στο σύλλογό μας και, κυρίως, για τη συμβολή τους στην αποπεράτωση του κολυμβητηρίου στους Δημάρχους: Ηλία Τσίγκανο και Γιώργο Σαμπαζιώτη, ο οποίος εγκαινίασε  το κολυμβητήριο.                                                                       
Για το σύλλογό μας έκλεισε μια μακρά περίοδος προβλημάτων και εμποδίων και άνοιξε μια νέα εξίσου, όμως, δύσκολη. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε τη δαπάνη και τη συντήρηση ενός κολυμβητηρίου, και τα χρήματα του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και ευεργετούν νεολαία και πολίτες. Είναι ένα έργο βαρύ για όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή ιδιαίτερα στη δύσκολη και παρακμιακή εποχή που ζούμε. Έχουμε σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, με κυριότερη την έλλειψη γυμναστηρίου, που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας μας. Σας καλούμε όλους, απευθυνόμενοι στα αγνά πατριωτικά και φίλαθλα αισθήματά σας. Βοηθήστε μας, στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να καλλιεργούμε πολιτισμό και αθλητισμό στο   «άνυδρο τοπίο» της μικρής μας επαρχίας.

ΥΔΡΥTIΚΑ ΜΕΛΗ

1)      ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (έμπορος)
2)      ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (δάσκαλος)
3)      ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ιατρός)
4)      ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ (φαρμακοποιός)
5)      ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (καθηγητής)
6)      ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (γεωπόνος)
7)      ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (καθηγητής)
8)      ΚΑΚΟΥΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (δάσκαλος)
9)      ΚΡΕΚΟΥΚΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (γεωπόνος)
10)  ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (έμπορος)
11)  ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (έμπορος)
12)  ΜΑΡΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ξενοδόχος)
13)  ΜΠΑΡΤΖΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (έμπορος)
14)  ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (γεωπόνος)
15)  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (έμπορος)
16)  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ (τραπεζικός υπάλληλος)
17)  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ (καθηγητής)
18)  ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (καθηγητής)
19)  ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (δικηγόρος)
20)  ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (πολιτικός μηχανικός)
21)  ΣΑΡΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (υπάλληλος εισαγγελίας)
22)  ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ιατρός)
23)  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (γεωπόνος)
24)  ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ (οδοντίατρος)
25)  ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΗΛΙΑΣ (ιατρός)
26)  ΤΣΙΜΠΛΗ ΜΑΙΡΗ (οικιακά)
27)  ΦΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (χρυσοχόος)
28)  ΦΕΡΜΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (τραπεζικός υπάλληλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου